Въже за скачане с брояч

Модел: Въже за скачане с брояч
Наличност: В наличност
4.00лв.

Количество

 

Въже за скачане с брояч

Когато се каже скачане на въже, повечето от нас се пренасят в миналото, в двора на баба през лятната ваканция и други такива носталгични картини.

За да ви убедим съвсем, че скачането на въже е не само за децата, малко цифри- 15 минути скачане на въже изгарят между 150 и 200 калории. Това е колкото десет минути тичане, но натоварването на коленете и прасците е наполовина по-слабо.

Въжето е много подходящ „фитнес-уред“. Лесно преносим и можете да тренирате с него навсякъде.

Въже за скачане с брояч - 2.5 м.

Предлага се на картон с PVC опаковка.

А ето и малко идейки :)

Програма за тренировки

Скачането на въже изисква практика. Най-силно се натоварват прасците и първият път може да ви се стори невъзможно да скочите повече от 5 пъти. Не се отчайвайте, с времето издръжливостта ви ще се увеличи, ако всяка седмица скачате поне по два пъти.

Като за начало започнете да редувате кратки серии ( 15-20 секунди ) подскоци на пръсти с двата крака едновременно с 30-40 секунди почивка или лек ход на място. Повторете между 5 и 10 пъти. Когато се почувствате по-издръжливи, увеличете времето за скачане и намалете почивките.

Когато стигнете до момента, в който можете да скачате по 5 минути, започнете да разнообразявате позицията на краката- скачайте на един крак като редувате при всяко завъртане на въжето.

За да овладеете добре ново движение, първо се упражнявайте без въже. Така ще свикнете с движението и няма да спирате при неуспешен опит. След това хванете двата края на въжето с една ръка и направете движението като прекарвате въжето отстрани на тялото си, а не от горе.

Бъдете търпеливи. С течение на времето ще ставате все по-умели и по-издръжливи.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър