Силиконови шини за изправяне на изкривени кости на палеца и кутрето на крак

Модел: Ортеза за палеца и кутрето на крака
Наличност: В наличност
10.00лв.

Количество

 


Валгусната деформация (hallux valgus) е една от най – често срещаните деформации в ортопедията, при което се забелязва изпъкване на костите на палеца встрани от нормалната ос на пръста.


Силиконови шини за изправяне на изкривени кости на палеца и кутрето на крака са произведени от мек, еластичен, нетоксичен и антибактериален медицински силикон, които обхваща областта от палеца до кутрето на крака със специално изграден разделител между първи и втори пръст. Основната им цел е да намалят болките, ставни възпаления, мазоли и деформации на предната част на ходилото, които се получават от триене и притискане на неудобни обувки, наследствен фактор, повечко килограми и слаба костна система. Силиконовите шини могат да се използват за многократна употреба, а веднъж поставени се захващат здраво за стъпалото, което позволява да се носи с всякакъв вид обувки, като не позволява да се хлъзне или да запарва краката, тъй като не повишават температура по – висока от телесната, а почистването им става лесно с вода и препарат по избор. Формата им е съобразена с анатомията на крака, а чрез еластичната си форма пасва идеално към профила на палеца и кутрето на крака.Използва се за:


Валгусна деформация (hallux valgus).

Ограничаване на ставни възпаления в областта.

Профилактика и предотвратяване от усложнения.

Намаляване на болките от триене и притискане на неудобни обувки.

Понижаване на напрежението в областта на стъпалото от пренатоварване.

Подкрепяне и поддържане на правилното положение на пръстите на ходилото.

Облекчаване на болката в областта и предпазване от външни влияния.

Изолиране на неприятното търкане на първи и втори пръст.

Предотвратяване на търкането на кожни втвърдявания.

Чувствителни пръсти на стъпалото.

Протекция на пръстите от мазоли.


Една опаковка съдържа 2 броя силиконови шини за изправяне на изкривени кости на палеца и кутрето на крака (ляв и десен) в един универсален размер.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър